Koken als hobby

Na een drukke dag op mijn werk vind ik het heerlijk om alle stress eruit te koken. Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe recepten die ik op mijn gezin kan uitproberen. Dat had ik vroeger nooit gedacht.

Koken, tja het is dat het moet
Toen ik op mijn 20ste ging samenwonen was koken nou niet bepaald mijn hobby. Bij mijn ouders thuis had mijn moeder maximaal 10 gerechten die ze klaar maakte. Wat mijn vader betreft was brood met een gehaktbal ook avondeten. En mijn vriend was niet veel beter gewend. Het werd dus al snel groente uit een pot met aardappels, vlees en vette jus. De kilo’s vlogen eraan.

Dat moet anders kunnen
Tot je op een punt komt dat je niet meer lekker in je vel zit en lijf je in de weg zit. Rigoureus op dieet. 500 calorieën per dag. Na 7 weken was ik 15 kilo kwijt. De kunst was nu om er voor te zorgen dat ik de kilo’s er niet weer bij op zou eten en dat betekende anders koken.

Wat is gezond?

  • Verse groente
  • Vis
  • Vleesvervangers
  • Zelfgemaakte sausen
  • Olijfolie in plaats van boter
  • Geen suiker toevoegen
  • Zo min mogelijk zout

Hoe maak ik hier nou wat lekkers mee?
Inmiddels weet ik wel wat gezond is, maar om hier nou wat lekkers van te maken, vond ik nog wel lastig. Dus op zoek gegaan naar een leuke kookworkshop. Hier heb ik plezier in koken gekregen. Het zit hem in de kleine dingen. Welke kruiden gebruik om het eten lekker te maken. Wat zijn goede en gezonde combinaties. Wat kan ik gebruiken als vervanger voor zout en suiker. Sinds die kookworkshop sta ik elke avond voor mijn plezier in de keuken.

Een stapje verder
Nadat ik een half jaar bezig was wou ik wel eens wat koken uit de Italiaanse keuken. Inmiddels ben ik in staat om de lekkerste pizza bodem te maken en weet ik dat ook hier geldt, less is more. Maar ook heerlijke lasagnes en fantastische bolognesesaus met zelf gemaakte tagliatelle. Ik blijf mooi op gewicht, ik eet gezond en ik heb een super leuke hobby gevonden.