Hoe kies je de beste horeca vaatwasser?

Een goede horeca vaatwasser is absoluut onmisbaar in elke horecazaak. Het spreekt namelijk voor zich dat je niet alle vaat door mensen zal willen laten schoonmaken. Niet alleen duurt dit veel te lang, daarnaast spreekt het voor zich dat dit de loonkosten ook alleen maar de hoogte in stuwt. Het kan dus gelukkig ook anders. Door ervoor te kiezen om gebruik te maken van een horeca vaatwasser zorg je er namelijk voor dat alle vuile vaat van je horecazaak op een efficiënte manier kan worden schoongemaakt. Wil jij graag achterhalen wat nu precies de beste horeca vaatwasser is welke er op de markt is terug te vinden? In dat geval is het de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie. 

 

  • Welke horeca vaatwasser kan je het beste kopen?

 

De belangrijkste vraag die mensen zich stellen welke van plan zijn om een nieuwe horeca vaatwasser te kopen heeft betrekking tot het soort vaatwasser waarvoor men nu het beste kan kiezen. Het is immers zo dat je bij het vergelijken van de mogelijkheden op de markt zal kunnen vaststellen dat er tal van verschillende soorten horeca vaatwassers bestaan. Om welke exemplaren het hierbij gaat ontdek je middels het onderstaande overzicht. 

      1. 1.) Wanneer is een voorlader voldoende voor jouw zaak? 

De kleinste horeca vaatwasser die op de markt is terug te vinden is een zogenaamde voorlader. Voor een dergelijke vaatwasser geldt dat ze geschikt is voor een horecazaak met 30 of 40 zitplaatsen. Er kan bovendien worden vastgesteld dat een voorlader in de praktijk vaak wordt gebruikt voor het vervullen van een specifiek doel. Zo kan een voorlader uitstekend worden gebruikt als glazenwasser, maar is het eveneens mogelijk om ze in te zetten als vaatwasser voor kopjes en schotels. Bij het aanschaffen van dit type van horeca vaatwasser kan je vaststellen dat het ook mogelijk is om te kiezen voor een exemplaar welke over een extra hoge waskamer beschikt. Dergelijke voorladers maken het zonder probleem mogelijk om grote borden zoals bijvoorbeeld borden van pannenkoeken en pizzaborden schoon te maken. 

 

Hou er bij het kopen van een voorlader als horeca vaatwasser wel rekening mee dat een dergelijk systeem behoorlijk wat arbeidsintensiever is. De korf dient immers steeds in en uit de machine te worden gehaald. Op deze manier kan er een behoorlijke belasting van de rug ontstaan. Waar mogelijk wordt het dan ook sterk aangeraden om een voorlader op een onderstel te plaatsen. Alleen op deze manier komt de horeca vaatwasser op werkhoogte te staan waardoor ze een behoorlijk stuk arbeidsvriendelijker zal worden. 

      1. 2.) Wanneer is een doorschuifmachine de beste keuze?

Een andere mogelijkheid op vlak van het kopen van een horeca vaatwasser waarover je beschikt is de zogenaamde doorschuifmachine. Deze horeca vaatwasser is uitstekend geschikt voor grote horecazaken. Dit niet in het minst omdat ze over een capaciteit beschikt van zo’n slordige 24 tot 80 korven per uur. Bovendien is het ook nog eens zo dat er minder handelingen dienen te worden uitgevoerd. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat een doorschuiver in het merendeel van de gevallen wordt gecombineerd met een aan- en afvoertafel. Hou er bij de keuze voor dit type van horeca vaatwasser wel rekening mee dat de aankoopprijs behoorlijk uiteenlopend kan zijn. De voordeligste modellen kosten dan ook ergens rond de 2.500 euro. Voor de duurste exemplaren ben je echter al snel tot wel 25.000 euro kwijt. Goed de verschillende mogelijkheden vergelijken is dus zeker en vast een aanrader.